Bílá vína Chardonnay
Toto jedinečné, ušlechtilé a bohaté víno vzniklo historickým způsobem lisování hroznů – tedy šlapáním bosýma nohama při Burčákfestu dne 30. 9. 2023 mezi 14.00 a 16.00 hodinou. Šlapání, tedy i části výroby vína, se aktivně zúčastnily: Lenka Přibilová (Znojmo), Simona Hašková (Znojmo), Veronika Kamarádová (Znojmo), Monika Slámová (Znojmo), Iva Galková (Znojmo), Jitka Havlišová (Nový Šaldorf), Veronika Cahová (Nový Šaldorf), Martina Zachariášová (Jílové u Děčína), Jitka Marková (Jílové u Děčína), Hana Švejnohová (Jílové u Děčína), Radka Kolingerová (Velké Chvojno), Věra Březinová (Micmanice), Eva Jaglarzová (Šumná), Kamila Prodělalová (Tasovice), Alena Šinoglová (Micmanice), Jana Wanderburgová (Hlučín), Lucie Čubáková (Vranovská Ves), Milena Stanková (Hlučín), Monika Hamplová (Hlučín), Jana Kalousková (Česká Lípa), Míla Mašindová (Česká Lípa), Renata Jeřábková (Česká Lípa), Marie Poláková (Česká Lípa), Blanka Korotvičková (Jaroměřice nad Rokytnou), Blanka Příhodová (Jaroměřice nad Rokytnou), Jana Hvězdová (Ivančice), Jana Nováčková (Stařeč), Zlata Hubáčková (Myslechovice – Litovel), Andrea Nováková (Myslechovice – Litovel), Gabriela Kunovská (Myslechovice – Litovel), Lenka Solovská (Myslechovice – Litovel), Andrea Pomajbíková (Hrabětice), Silvie Celková (Hrabětice), Dana Danková (Hrabětice), Petra Pomajbíková (Hrabětice). Šlapané hrozny byly sklizeny ve Strachoticích na viniční trati Dívčí vrch a dosáhly cukernatosti 23,5 °NM. Víno lze i archivovat. Všem zúčastněným Znovín děkuje. Při vychutnávání tohoto vína přejeme mnoho příjemných zážitků.
Region: Znojemsko. Vinařská obec: Strachotice. Viniční trať: Dívčí vrch. Obsah lahve: 0,75 l. Zbytkový cukr: 25,1 g / l. Kyseliny: 5,5 g / l. Bezcukerný extrakt: 20,4 g / l . Alkohol: 13,0 %. Obsahuje oxid siřičitý.