Bílá vína Ryzlink rýnský
Víno vyrobené z hroznů skladovaných před zpracováním na slámě či rákosu nebo zavěšených ve větraném prostoru po dobu alespoň 3 měsíců. Nejprve je nutno vybrat ty nejlepší hrozny odrůdy a nechat je dozrát na keři do podzimu. Hrozny se pečlivě přebírají a v bedničkách transportují na místo k dozrávání, kde se kontrolují, obracejí a vystřihují případné nahnilé bobulky. Vysušené a zdravé hrozny, připomínající hrozinky, se pomalu lisují. Pro malé množství suroviny se vše dělá tradičně ručně. Výlisnost u těchto hroznů je cca 15 – 20 % (průměrná výlisnost u klasického vína je pro srovnání 75 – 80 %). Vzniklý mošt se zakváší speciálními kvasinkami a dále se školí. Doporučujeme: k sladkým pokrmům, dezertům, moučníkům, husím játrům na medu.
Region: Znojemsko. Vinařská obec: Borotice. Viniční trať: Nad Kolářovým sklepem. Obsah lahve: 0,2 l. Zbytkový cukr: 219,4g / l. Kyseliny: 9,6 g / l. Alkohol: 9,5 %. Obsahuje oxid siřičitý.