Chuť Moravy Svatojánské ořechy
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy se sklidí v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známy pro své blahodárné účinky na lidský organismus.
Získaná ocenění: Great Taste 2018; Regionální potravina 2018; Zlatá Chuť jižní Moravy 2018; Zlatá salima 2016 – veletrh SALIMA; TOP delikatesa 2014 – veletrh Víno & Delikatesy
Složení: vlašský ořech, cukr, voda, citronový koncentrát, glukózový sirup, směs koření
Hmotnost po odkapání: 50 g
Čistá hmotnost: 105 g
Počet ořechů ve skleničce: 2-4 ks
Objem sklenice: 100 ml