Gurmánské speciality Tapenáda ze sušených rajčat
Tapenáda je pokrm z francouzské kuchyně, kde se hojně využívá jako předkrm na opečených bagetkách. Strukturou se přirovnává k pomazánce. Obsahuje kapary (tapenas), které dodají produktu přirozeně slanou chuť a šmrnc.
My jsme si tapenádu oblíbili také v těstovinách a krémovém rizotu. Určitě ji vyzkoušejte i jako základ na pizzu nebo jako součást nádivky do masových pokrmů – je to pecka! Tapenáda se hodí výtečně k sýrům, takže Vám poslouží jako rychlé pohoštění u sklenky vína.
Složení: sušená rajčata 43 %, extrakt ze sušených rajčat 20 %, žlutá cibule 20 % ,extra panenský olivový olej, slunečnicová semínka, kapary, sušené oregano, jablečný ocet, česnek, cukr, pepř.
Může obsahovat stopy ořechů.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1009 kJ / 242 kcal, tuky: 10,4 g z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g, sacharidy: 26,2 g z toho cukry: 17,6 g, bílkoviny: 7,8 g, sůl: 3,1 g
Skladujte mimo přímé slunce při teplotě do 23°C. Po otevření spotřebujte do 15 dnů.
Hmotnost: 170 g