Rumy Zacapa 23 yo
Zacapa Centenario 23 je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z amerických bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon (zákon o výrobě Bourbonu připouští dubové sudy použít pouze jednou na příslušný proces staření) a Sherry Pedro Ximenez. Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z francouzských dubů, ve kterých byl dříve uložen cognac. Ron Zacapa Centenario je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 6 let.Tyto 6 a 23 leté rumy jsou následně pečlivě míchány a ještě jednou již smíchané stařeny 1 – 2 roky taktéž v dubových sudech.
Objem: 1,0 l
Obsah alkoholu: 40%
Cena
1780 Kč
Výrobce
Zacapa
Země původu
Guatemala
Doba zrání
23 let